آموزش تهیه و پخت قُرمه جوش ، غذای محلی سبزوار

غذاهای محلی یکی ازجلوه های شناخت فرهنگ و سبک زندگی منحصر به فرد مردم هر منطقه در طول تاریخ هستند.
معمولاً به میزانی که یک منطقه به لحاظ تاریخی و تمدنی از قدمت بیشتری برخوردار باشد ، تعدادغذاهای محلی آن بیشتر است.
سبزوار بزرگ در غرب خراسان رضوی با نام قدیم بیهق ، یکی از قدیمی ترین شهرهای خراسان و از مراکز فرهنگی ایران در طول اکثر دوره های تاریخی محسوب می شود.
بدیهی است چنین شهر و منطقه ای غذاهای محلی خاص خود را دارد.

برخی از غذاهای محلی سبزوار عبارتند از : کمه جوش ، آوجیج ، ماست جوش ، آش اِماچ ، کاچی ، قابلی ، نون سرقِلِفی و ...

قُرمه جوش هم یکی دیگر از غذاهای محلی سبزوار است که تهیه آن با اندکی تفاوت در دستورپخت یا مواد اولیه ، در بسیاری از شهرها و روستاهای غرب خراسان رضوی رواج داشته و هنوز تا حدودی رواج دارد.

آموزش  پخت قُرمه جوش غذای محلی شهرستان سبزوار

مواد لازم :
 روغن
 پیاز
 عدس
 قُرمِه *
 زردچوبه
 نمک
 فلفل سیاه
 بَرگه یگوجه ( گوجه فرنگی خشک شده )
 رُب
 سیب زمینی
 

طرز تهیه :
 
اول پیاز را خورد کرده و بعد در روغن سرخ می کنیم ، بعد ادویه ها را ( زردچوبه ، نمک ، فلفل سیاه ) را با رب مخلوط کرده و به روغن و پیاز می افزاییم و کمی تفت می دهیم تا مزه خامی رب گرفته شود . بعد عدس ، سیب زمینی و قُرمه را به آن می افزاییم و بعد قابلمه را پر آب کرده و می گذاریم تا به جوش آید . بعد زیر اجاق را کم کرده تا غذای ما به اصطلاح در دل بخوش و بپزد و خوب جا بیفتد.
 
این غذای خوشمزه با سبزی تازه و ترشی سرو می شود.
 
* : قُرمه به گوشت گوسفندی اتلاق می شود که با نمک و کمی آب و چربی خود گوشت تفت داده شده است . این عمل را در قدیم که یخچال نبود انجام می دادند و قرمه را در محل خنک تر خانه نگه می داشتند تا برای طول سال سالم بماند و استفاده کنند.